I scream it to the nothingness pt. 2


I scream it to the nothingness pt. 1


Take me home



Jag och fina lilla Vargen uppe på ängen idag! Det var sjuuuukt högt gräs så det gick väl inte skitbra att rida idag alltså... Fick honom rätt bra mellan hand och skänkel i alla fall, så det kändes ju bra!

Tonight's the night



Idag har jag varit produktiv! Vid ettiden var jag ner till Stora Torget där en manifestation hölls för min klasskompis och hans lillasyster som ska utvisas till Bagdad. Käkade lunch på Subway, och sedan drog jag till HÄSTSHOPEN för att inhandla lite nya grejer till Vargen. Det blev en ny flaska flugspray eftersom jag redan haft slut på ungefär halva, haha... Även två burkar godis från Eskadron, samt ett par bronsfärgade boots från Catago! Blev ett lite dyrare besök än jag hade tänkt mig, men helt klart nödvändigt.

Ikväll är min vän Sophie här på besök, och vi ska rida lite uppe i sommarhagen Galoppen idag tänkte vi. Självklart fotar och filmar vi, och detta läggs såklart upp här sedan! :)

Forever free, forever love

 

Fade into darkness



Well, jag lovade ju er en filmsnutt från när sadeln gled fram och jag höll på att trilla av. Här är den! ;) 

Friday I'm in love



Alla bilder är fotograferade av Lara J på LARAMORE. ©

Rock and roll all night



Idag var hästen så fin, så fin! Åh så duktig han var! Han var verkligen en fröjd att rida idag, mycket härlig och mjuk. Lite stretig i munnen i början, men det kan ha att göra med att jag bytte från ett tvådelat till ett tredelat bett idag... Hittade ett som jag ska låna under sommaren, eftersom det var i perfekt storlek. Vargens tvådelade som jag fick med honom var nog 12,5 eller kanske till och med 13, och han har 11,5. Aning för stort om man säger så.

I alla fall, vi jobbade mest på volt idag för att få ytterbogen på plats ordentligt, men fortfarande bibehålla ställningen i nacken. Han var lite ålig i början, ville inte ta stöd och ville gärna gå för djupt i formen ett tag, men när vi rullade igång i trav släppte det och han blev riktigt fin! Kändes väldigt lätt och "svävande" i steget, jobbade på bra med fint påskjut bakifrån. Vi jobbade även vidare med bakdelsvändningarna lite, den första var verkligen katastrofal men när jag redde ut mina hjälper mer så gick det bättre. Han är ju inte så värst mycket riden i sitt liv, han kan grunder och en del skolor men sedan är det inte så mycket erfarenhet liksom. Det är nog bra för mig, som ständigt vill komma vidare i min ridning. :) 

Galoppen var även den bra idag, rullade på fint med egen bjudning utan att gå för fort. Jag kräver ingen större ställning och absolut ingen form där än, för det har han inte muskler till att orka än. Han skulle kunna klara det, men han orkar verkligen inte. Provade pilla liiite i vänstervarvet för mer ställning, och han svarade med små små bakutsparkar och sedan drog han ner huvudet och bockade så att sadeln åkte fram på halsen. ;)   Har film på detta om det skulle vara kul att se, haha! Andra varvet var han också duktig, men ville gärna gå lite utåtställd där. Försökte jag ställa honom inåt gick han bara in på en mindre och mindre volt hur mycket jag än använde innerskänkeln. Försökte istället bara hålla honom så rak som möjligt samt driva på honom så han gick i ett lite högre tempo = inte kunde gå på så liten volt. Det funkade bra!

Kingsland Brooksville


Funderar på att sälja min underbara Kingslandpiké då jag knappt använder den. Strl XXS, jag har XS/S i vanliga fall och den sitter bra på mig. Nypriset är 598:-. Säljer den endast vid ett bra bud!

Carried away by a moonlight shadow

 
Idag har Vargen och jag varit ute på äventyr! Vi red ut barbacka på ett schabrak, i repgrimman och ledrepet, bara en kortisrunda runt hagarna, upp runt hela galoppen och så hem kortaste vägen igen. Jag har bara ridit i repgrimma på ridbanan förut, och sist var kanske februari 2011... Han var sååååå duktig idag!!! Superlydig och väldigt sammarbetsvillig. Red mycket med vikt och skänkelhjälper, samt hade spöet till hjälp att dutta lite på halsen eftersom man måste använda vääääldigt ledande "tygeltag" vilket jag inte gillar så mycket, ser så yvigt ut.... I alla fall så funkade det grymt bra, provade göra en halt från trav och han reagerade direkt när jag spände magen och verkligen tvärnitade, haha! Jätteduktig verkligen. Vi tog en jättehärlig galopp över en stor äng på lite halvlånga "tyglar", åh så mysigt det var! Både jag och hästen var verkligen glada och njöt. Det är nog det här som är det bästa med sommaren, spontana uteritter i kvällssolen med full kontroll men samtidigt så himla slappt. Underbart.

Asleep or dead

N

Jag har censurerat allas ansikten på bilderna eftersom jag inte är säker på om alla är OK med att synas här.

Nu är jag äntligen färdigjobbad för den här veckan! Fotade lägerbilderna för Dag-/Övernattning 2 i tisdags, redigerade och klippte ihop i går, och idag var jag på ridskolechefens kontor och skrev ut allesammans. Hjälpte även Frida (som agerat husmor den här veckan) med att sälja bilderna till ridlägerbarnen idag under avslutningen. Överraskande nog köpte varenda unge! Detta läger tjänade jag alltså 700 spänn, inte så illa för att göra något jag tycker är kul om man säger så. :)

Someone's watching over us



Det blev inget med att rida på banvallen, Sofia hade lite samma tänk och ville också backträna! Vi har så hiiiimla mycket bra och fina backar här omkring, så vi passade på. Vargen var taggad, tyckte det var grymt kul med sällskap och var väldigt samarbetsvillig. Pigg som tusan när vi tog trav över små-ängar, men höll sig snällt bakom Kilroy i alla fall! Han kämpade på bra i backarna, lite ville han rusa iväg när det blev för jobbigt så lät honom ta ett par snabba steg innan vi gick tillbaka till det lite mer långsamma. Jätteduktig var han verkligen! Vi red runt en hel del i vår skog, och vi red även genom Galoppen (vår näst största sommarhage som står tom just nu) där vi skrittade igenom halva och sedan tog världens härligaste galopp. Stod i fältsits hela vägen (vilket jag aldrig kunnat göra tidigare när jag haft honom, han har alltid dragit iväg) och behövde knappt hålla i honom, han höll ett lugnt fint tempo. Höll den kanske 15 meter innan jag drev på och höll en ökad galopp ungefär lika långt, och sedan körde jag såna intervaller en bra bit. Det låg visst en liiiiten, liten pinne mitt på "stigen" där vi red, och den kastade han sig över en sisådär halvmeter över, hahaha! Så sööööt! Han hade riiiiktigt kul, lilla ponnyn. Efter det blev det en längre avskrittning hem, mycket mysigt. Hela turen var helt perfekt, allt från vädret till slingan vi red. Underbart!

So many things I need to say to you



Idag har det faktiskt blivit lite shopping! Ingen rolig sådan, men nödvändig. En tränshängare, eftersom jag bara fått en liten krok till träns osv, medan alla andra har en stor och två små. Det fanns en lucka där en likadan suttit tidigare, så denna inhandlades idag på Granngården! 29 kr, billigt och bra haha. Sprang in på Apoteket vid sjukhuset idag också och skaffade lite solkräm som V och jag kan dela på. ;)  Han har ju rosa nos, och brände sig en aning härom dagen när solen tittade fram ett par timmar. Har smörjt på Idomin hittills, men nu kör vi på den här. För att passa på att ge er ett tips - använd solkräm för barn! De är hyfsat billiga, har hög solskyddsfaktor och är vattenfast! De är även bra för känslig eller irriterad hud = passar bra på just känsliga hästmular. Eftersom det åtminstone här regnar en hel del så är det ett måste, ingenting sitter kvar på mularna just nu.

I kväll ska jag för övrigt ta och rida ut med Sofia och Kilroy! Hade tänkt ge mig ut och klättra först, men V ska ha sin belöning efter de två senaste passen så då blir det en kul uteritt helt enkelt. Vi ska rida på banvallen eftersom det är så högt gräs överallt, och Kilroy är fånghäst vilket inte blir så schyst mot honom. Då passar banvallen bra! Vi får se hur det går med V dock, eftersom han stod i ett stall som ligger precis där... Min förhoppning är att kunna rida mycket där omkring eftersom jag kan sååå mycket bra ridvägar där, så ja... Vi får hoppas att det går bra och inte blir så förvirrat helt enkelt!

Get back in the saddle



Idag smorde jag Vargens sadel. Eftersom den inte är min, och vääääldigt dyr blir jag så himla nojig gällande den!  Den smordes för cirka två veckor sedan bara, men blir väldigt pedantisk med dyra grejer som jag lånar. Hade hellre sett att jag haft någon gammal skitsadel som det inte gjorde så mycket om den fick några repor, men å andra sidan är den här sadeln sååååå skööööön! Lätt värt att pedantsköta den liksom. På bilden är den för övrigt osmord, smorde den direkt efter att jag fotat lite hehe. 

Light up, light up



Idag var ponnyn glad och go, och vääääldigt duktig under ridpasset! Vi spann vidare på gårdagens träning, men nu lade vi även in rygga och bakdelsvändningar. Rygga gick mycket bra, men de första bakdelsvändningarna ville han gärna blanda ihop med rygga, så jag fick verkligen hålla i sär mina hjälper vilket alltid är nyttigt. Han var lite småtrött eftersom det var ganska varmt ute, och han varit ute och busat med Robbery hela förmiddagen, så när vi tog tag i traven tog vi max tre-fyra varv i taget innan vi tog lite skrittpaus. Han var otroligt fin från början och formade sig fint! Ville fortfarande hålla ett ganska högt tempo för att orka med att hålla formen, men så här i början så är det okej. I slutet bromsade jag upp honom rätt rejält och red väldigt effektivt någon minut eller så, han tyckte det var väääldigt jobbigt men kämpade på bra! Idag tog vi knappt någon galopp eftersom han var så duktig i traven. Det var mest bara för att han ville, haha! Något varv på varje volt helt lugnt och kravlöst. Idag klarade vi oss dessutom utan en enda bakutspark eller bockning! Riktigt bra kämpat av honom de här två dressyrpassen på ridbanan, så imorgon ger vi oss ut i skogen som belöning. :)   Antingen blir det bara en lång mystur, eller så tar vi en lite kortare runda och ger oss på klätterbackarna ett par gånger! Han måste verkligen bygga muskler, så vi ska kämpa på ordentligt nu här de närmaste veckorna.

I always wanted it this way



Idag blev det ett stenseriöst ridpass nere på stora utebanan (30 x 60 m tror jag, inte illa va?), eftersom Vargen fick vila från all ridning igår och endast promeneras ca 15 minuter. Jag red i ca 35-40 minuter tror jag, varav 10 av dem bestod av en rejäl avskrittning då det kändes som att han behövde det, för han jobbade på riktigt bra idag! Riktigt pigg och framåt var han, så jag lät honom behålla lite övertempo i traven eftersom jag ville att han skulle behålla sugen och framåtbjudningen när jag började jobba honom lite mer. Han gick aningen för djupt och lågt i formen för min smak, men han har ju som sagt inte några vidare muskler ännu så jag kan inte kräva en perfekt form på en gång liksom!

Han var som sagt väldigt duktig och jobbade på fint trots hästar i hagarna bredvid. Dock ville han väldigt gärna galoppera hela tiden (antar att det är för att det är naturligare för hästarna) och blev riktigt sur när han inte fick! Så himla söt när han seriöst grisepassar och sen lägger av världens bakutspark, hahaha! Vet inte vem av oss som hade roligast när vi väl galopperade sedan, han eller jag... Hmm, står nog lika faktiskt! ;)   Han började dumma sig lite efter en skrittpaus, vägrade gå fram för skänkeln och bara gick och bockade och kickade när jag ville ha igång honom i trav igen. Först tänkte jag att han bara var trött, men jag känner den här lilla räven... Klart som korvspad det bara var dumheter! Efter några minuters övertalning travade han glatt på och var riktigt jäkla fin! Släppte ut tyglarna så de blev längre och längre, samt plockade ner tempot lite och han kändes väldigt lösgjord faktiskt. Kul när det går så där snabbt ibland, haha!

För övrigt så hämtade jag ut mitt nya schabrak från BR idag. Beställde det från Butik Quse i början på förra veckan, och direkt plockade jag ner det till stallet och provade det. Liiiite stort på både längden och "höjden", i alla fall för hoppsadeln, men det funkade. Hellre lite för stort än för litet, som hans andra schabrak är. Vad säger ni? Visst passade det bra på honom? :)

We were the kings and queens of promise



Idag blev det massa shopping i Kista Galleria, ihop med dessa tre galningar! Shoppade för ungefär 900 kr, inklusive mat och förköpsremsa (eftersom jag såklart lyckats glömma remsan hemma på nattduksbordet. Skillat. Fick springa fortare än en kenyan i ösregn till Pressbyrån för att köpa en ny. Jag hann med bussen!!!), ganska bra jobbat måste jag säga. Jag kommer inte att fota allt jag köpte, eftersom det kanske inte är så kul att se vilka underkläder jag köpte direkt, haha! Men lite grejer som jag blev extra glad över kommer jag såklart att visa upp här under dagen. :)



Tja, min fot är väl inte vidare vacker heller för övrigt. Ponnyn trampade mig för ett par dagar sedan när jag betade honom i solen, efter att jag hade badat honom. Det var precis innan hopplägret skulle ha sin avslutning, så det måste ha varit i torsdags. Aj aj aj säger jag bara, inte mysigt alls! Nu kan jag i alla fall sätta på mig skorna samt gå utan problem, midsommarhelgen har varit lite av ett helvete... Flipflop har varit min lösning, men det har ju varit en aning kallt måste jag säga. Vädret har stadigt bjudit på runt 15 grader hela tiden här, förutom i fredags. Usch.

I watch your eyes, and I'm in riddles



Världens finaste lilla ponny, fy vad jag älskar honom. 

Seems like everybody's got a price


Aaaaaw yeeeeeaaah! Här ska det shoppas! ;)  Drar till Kista Galleria med Alle, Lara och Carro i eftermiddag, och passar på att slå två flugor i en smäll. Umgås med mina fina vänner, OCH sätta lite sprätt på pengar. Det gillas!

We can shake the world


It's always darkest before the dawn



Jag gick en liten promenad med min fina ponny ihop med Lamis idag. V fick testa sin nya rosa grimma, och visst blev han fin i den? :)   Vi gick inte speciellt långt, så vi passade på att stanna lite här och var och klicka lite söta bilder. Kameran och objektivet strejkade lite tyvärr, så bilderna blev inte de bästa... Men de är söta åtminstone!

Everyday it will rain, rain, rain

 
Åh vad jag blir less på den här jäkla svenska sommaren! Ena dagen strålande sol och 25 grader varmt, andra dagen spöregn och 12 grader... Det ska bli fint väder ikväll, jag lever på hoppet om man säger så. ;)  Vargen ska få vila från ridning idag, han har varit duktig i veckan och gått x antal dagar i rad. Dock tar jag nog upp honom i stallet och borstar av honom samt sprayar på mer flugspray eftersom det mesta regnat av honom idag och smörjer hans sår samt mulen. Sedan går vi nog på en kort promenad! Om jag har någon med mig eller lyckas själv, tänkte jag försöka mig på ett par uppställningsbilder nere vid vattnet. Behöver nya porträttbilder samt finare ridbilder snarast, då jag tänkte uppdatera designen lite! Ny header samt presentationbild ska bytas ut, eftersom att jag inte rider Marilyn längre utan bara har min fina lilla V. :)

Killjoys, make some noise




Min kväll igår var sjukt mysig. Jag och tre av mina bästa vänner drog ner till sjön Lommaren, och valde "lilla bryggan" som ligger i princip bredvid sommarhagen där min ponny går och betar. (Passade inte alls på att gå och hälsa på honom, nej nej. ;)) Vi grillade lite korv och kött, och såklart lite marshmallows!!! Ingen grillkväll utan marshmallows. Kvällen var i alla fall jättefin, vädret var väl inte på topp direkt men det regnade i alla fall inte - och vi hade kul. Det är huvudsaken. Jag har tur som har så otroligt underbara och fina vänner!

Darling everything's on fire



Idag red jag ett kort, men ganska intensivt pass barbacka på stora ridbanan. Han ville mest gå och titta på ridskolehästarna som gick i hagen bredvid tyvärr, så han var väldigt okoncentrerad. Dock blev han finare sedan! Galoppen gick toppen, men han visade tydligt när det blev lite för jobbigt med ställning och böjning samtidigt med ett par bakutsparkar. Det blir jag inte arg på honom för, han talar bara om för mig var hans gräns går.

Lamis fick även testa honom ett par minuter, då min plan är att hon ska kunna låna honom nån gång ibland samt även kanske passa honom om jag åker bort ett par dagar, om hon själv är hemma och har tid. Han var lite taskig mot henne, men det gick jättebra! Grymt tuff är hon, och väldigt duktig. Jag hoppade upp en stund till efter det och tog tre språng över ett lågt kryss eftersom han gått och sneglat på hindrena hela passet, och jösses så glad han blev! Han älskar att hoppa, så han tyckte verkligen det var superkul att han fick skutta lite. Man ska ju helst inte hoppa så mycket när de inte är igång, men några småskutt då och då tycker inte jag är nån fara. Huvudsaken är att han är glad och får lite variation. :)

I'm in love with a fairytale


Oh when I look back now



Glad midsommar på er alla!!!

You and I'll be safe and sound



Idag har ponnyn blivit badad! Han var riktigt lortig faktiskt, usch. Schamponerade två gånger, ändå hade jag nog kunnat ta ytterligare en gång. Tvättade även man och svans, som blev väldigt glansiga och silkeslena. Det tog lite tid eftersom han inte blivit duschad så många gånger, och speciellt inte i en spolspilta, men han var ändå riktigt duktig! När jag var klar med tvättningen fick han gå ett par varv i grimma och grimskaft på stora ridbanan (30x60m) och kika in hindren som stod där nere, passade på med lite miljöträning alltså vilket gick mer än galant! Sneglade knappt på allt som stod där nere. Sedan parkerade jag mig i en plaststol utanför, och han fick gå och beta lite. Perfekt gräsklippare! ;)  Dock råkade han trampa mig på foten när jag försökte flytta runt honom lite, ajajaj! Gjorde riktigt ont, och jäklar vad blå foten blev! Kunde inte gå ordentligt på flera timmar, nu är det dock mycket bättre. Skönt.

Vi red även ut ihop med Lamis och Ghost! En lång, mysig skrittrunda igenom Galoppen (en av våra sommarhagar) och skogen vilket båda hästarna verkade uppskatta. Vargen var lugn och fin, men ändå pigg och framåt. Vi klättrade lite i en halvbrant men låååång backe upp till spåret, vilket han tyckte var väldigt jobbigt. Flåsade lite efter ungefär halva, lät honom gå lite fortare efter det eftersom jag inte vill att han ska få massa mjölksyra i musklerna på en gång. Det var i alla fall ett väldigt lyckat pass, och jag är supernöjd! 

All the things come to an end



Nu är mitt jobb för Övernattningsläger 1 2012 över. Äntligen. Med en ganska så överbelastad skrivare....... Jippie! Just nu försöker jag att ta reda på vilken tid Hoppläger 2012 har avslutning. Har ingen lust att sätta mig och fixa och skriva ut bilder dit nu på en gång faktiskt, hade hoppats kunna åka till Hästshopen och shoppa lite nödvändiga grejer, äta lunch och rida innan det måste fixas.

Jag ska som sagt till Hästshopen idag, jag ska inhandla mig en ny piggborste då min gamla är borta! Tror att massa piggar gick av så jag slängde den, eller något liknande. Störigt i alla fall, speciellt när hästen kommer in med massa torkad lera över hela kroppen efter en blöt natt i hagen. Även lite hästschampo ska få följa med i påsen hem, allra troligast blir det Galopp, den som är anpassad för fuxar eftersom jag har bra erfarenheter av det märket samt faktiskt blev tipsad om det i stallet igår, haha! Lilla ponnyskrutten ska få bli badad idag eller imorgon, vi får se vilken tid hopplägrets bilder måste vara klara.

Uteritt står nog på schemat idag tror jag faktiskt, men det beror på om mina kompisar ska rida ut eller ej. Vill inte rida ut för långt ensam, med tanke på att ett stall han stått i står på andra sidan skogen (och vi har ridit en hel del där omkring när han då stod där vilket känns lite "risky"). Annars får det bli ett lite längre pass i ridhuset! 

Hey I just met you and this is crazy



Blogg Esse har krånglat massor för mig idag, men nu så äntligen kunde jag skriva inlägg! Idag har det varit ytterligare en fullspäckad dag. Gick upp vid elva, och runt halv ett åkte jag till stallet för att rida och ta hand om min lilla prins. Han funkar så himla bra nu, det går utan problem att lämna honom uppbunden i stallgången ensam medan man går och hämtar sadel etc. Idag började jag med att skritta ut 15 minuter innan jag red resterande 15 minuter på ridbanan. Vänjer in resten av miljön successivt, och det där gick kanonbra. Väääldigt öm på asfalten och den lilla bit grus han fick gå på till ridbanan tyvärr. Ridbanan var det lite ömt om tassarna, märkte det på att han inte ville ta ut stegen ordentligt samt att han inte gärna ville fatta galopp. Kompromissade lite så fick det vara bra sen, han var riktigt duktig ändå liksom. :)

Fotade sedan 7 lägerbarn till, dessa från hopplägret. De har nog absolut coolaste lägerbilden därifrån någonsin måste jag säga! Ska kika med alla om det är okej att jag lägger upp den här, annars får jag censurera deras ansikten så ni får se på ett ungefär hur den såg ut ändå. Så fin!

Direkt när jag kom hem från stallet slängde jag på mig rena kläder och promenerade ner till trafikskolan med pappa. Efter en 3½ timmes lång introduktionskurs har vi nu våra tillstånd! Pappa är nu officiellt min handledare, och jag får officiellt övningsköra. :D  Känner att jag haft en väldigt produktiv dag i alla fall!

I love the way you hold me


Jag älskar den här hästen så himla mycket, det finns inte ord för det! Han trivs bra och är lugn på anläggningen nu, så otroligt skönt. Idag tränade vi lite i spolspiltan, vilket var liiite läskigt enligt Vargen men det gick jättebra. Spolade bara benen, det fick räcka. Jobbade lite (fotade lägerbilder), och efter att jag ätit lite lunch så red jag 30 20-25 minuter barbacka i paddocken. Gick toppenbra! Ska se om jag kan få tag i lite bilder av Lamis som jag kan visa upp sedan. :)

You light up my world


Wow, vad jag var upptagen då! De senaste dagarna har jag i stort sett bara varit i stallet. Jag skojar inte. 4½ timme idag (har varit hemma ca 3 timmar och knappt fått något gjort mellan gångerna), och igår var jag i stallet TRE gånger vilket blev ca 12 timmar. Herregud!! Nästan så jag börjar ångra mig att jag åtog mig jobbet med lägerfotona. Själva fotandet är inte så jobbigt, men stressen med färgen till skrivaren... Fy fan, säger jag bara! Det var ju så oturligt att det märket jag har fanns inte i butiken där jag skulle införskaffa fotopapper och färg, så jag blir tvungen att beställa av dem. Så länge får jag köpa ett par omgångar på Elgiganten, men jag vet ju ta mig tusan aldrig hur många kort en laddning räcker till. Imorgon ska jag ta nästa omgång foton, hela 18 stycken är det denna gång. Helt galet. Färgen jag har borde räcka till minst 8-10 bilder, men det är ju ändå 24-26 bilder kvar då. Jag har inte fått tag på killen jag ska beställa av, så jag hoppas verkligen att han är i butiken imorgon bitti när jag ska förbi där till stallet, och att jag hinner få den senast på torsdag. Håll tummarna för mig!

För övrigt så är Vargen ganska stressad över det här nya stallet, så jag har lagt ridningen på is tills han är hyfsat tillfreds med omgivningen. Tills dess jobbar vi från marken på ridbanan, springer lite lösa samt promenerar! Igår provade jag rida och det gick väl bra, men det blev lite väl mycket i skallen på honom. Idag blev det arbete från marken, och då fick han verkligen koncentrera sig men ändå ha kul vilket passade bra. Imorgon ska vi promenixa lite, och efter det ska vi in i spolspiltan och träna lite på att bli spolad. Kommer inte spola mer än benen, det blir nog lagom som träning. Han ska badas vilken dag som helst, jag väntar bara på att han ska bli lite lugnare. Dumt att störa honom mer när han redan är så stressad liksom.

Welcome to my life



Välkommen hem, min vackra lilla ponny!!!

This ain't a fairytale




Lite bilder från tidigare i veckan efter en ridtur på Marilyn. Hon verkligen älskar när man kliar på hennes mygg-/bromsbett. Kliar gooooott säger lilla giraffen! Anledningen till att jag inte ridit mer hittills är för övrigt att hon slet av sig en sko när de släpptes i Ettan, en av sommarhagarna igår. Duktig liten galenpanna. ;)

If today was your last day



Imorgon hämtar jag hem min ponny!!!!! Det känns helt overkligt att säga det... Äntligen ska jag få ha min älskade vän hos mig i en hel sommar. 

Vi har inte bestämt tid än, men det blir troligtvis på eftermiddagen som jag åker iväg med ägaren och hämtar en transport vi ska få låna av en bekant till mig, och sedan vidare till hennes stall för att hämta Vargen, som han kallas. Sedan väntar en toppensommar! Så fort jag har honom hemma och har knäppt nya bilder på honom så tänkte jag lägga upp hela vår historia samt en presentation om honom här. Håll utkik!

Photoshop tip #1

Idag tänkte jag dela mig mig av ett av mina absolut bästa tips, vilket även är mitt favoritsätt att redigera bilder! Det här är nog det allra bästa sättet att snabbt och enkelt lägga på kontrast och höja färgmättnaden så att det ser snyggt ut. Enda kravet är att man har någon version Photoshop CS, kan tänkas funka i Photoshop Elements eller Gimp också, men dessa har jag inte testat. Jag använder mig av Photoshop CS5 Extended.


Är du trött på att bilderna ser så där dassiga och tråkiga ut när du laddat in dem i datorn från kameran?



1. Duplicera lagret (Background).


2. Välj Filter > Other (Annat) > High Pass (Hög pass)


3. Nu ska du välja ett hyfsat högt tal, så högt att man på bilden ser att det är lite ljust runt själva motiven innan det blir mer grått, så att säga.

4. Precis ovanför listan med de olika lagren, finns en liten dropdown meny där det står "Normal". Ändra detta till "Soft light" (Mjukt ljus), då lagret kommer att smälta ihop med det under och skapa effekten vi vill åt.

Så där, klart!

We are teenage hearts


Idag hade kunnat vara en sådan där grymt härlig dag i stallet, i och med det fantastiska vädret som kvällen bjöd på. I början var det det. Gav mig ut på en mysig barbackatur och ja, den var ju mysig ända tills jag kom upp i Galoppen (en av våra stora sommarhagar). Helt plötsligt bara blev hon skithetsig helt utan anledning, och när vi hade kommit allra längst bort i hagen (ca 1,5 km) så bara slog det slint i huvudet på henne. Hann vända henne och bara såg hur hon laddade upp, sedan bara drog hon. Full sken, rakt igenom hela hagen och längre ändå. Ca 500-600 meter bort i en nedförsbacke fick jag till sist stopp. Fy fan, jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Inte ens när båtmotorn lade av mitt ute i Norrtäljeviken, inte ens när en ponny jag red ställde sig och stegrade på en bro så att han höll på att slå över, rakt ner i vattnet. Aldrig. Usch. Efter det var jag inte vidare ridsugen kan jag ju säga, så det var bara att rida hem igen. Blev borta nästan en timme ändå, i och med att jag fick göra halt var och varannan meter för att vara säker på att jag hade kontroll. Förstår verkligen inte vad som gick fel... Sjukt tråkigt, hon har inte gjort något sådant med mig sedan förra året! Nä, nu blir det sadel på LUGNA uteritter och massa lydnad på ridbanan, det är INTE okej att hon hittar på såna dumheter. Meningen var ju att hon skulle bli lugnare och snällare, så hon kunde komma in i verksamheten ordentligt nu.

Efteråt blev det lite snack med Leila, som är ridskolechefen här. Jag ska ta ridlägerfotona på klubben i år, vi höll på och ordnade det praktiska gällande fotopapper och färg till skrivaren (eftersom jag själv ska fixa sådant), och så kikade vi lite på när de första ridlägren började. Jag och Elin (syster till Sofia som har Kilroy i stallet, som även går i min klass) hjälpte även Leila att bära ner en soffa från övervåningen i klubbstugan, och den var så jäkla bekväm så vi blev sittandes där i någon timme eller så där innan vi fick lov att dra oss hemåt. Kvällen slutade ju mycket mysigt och trevligt i alla fall!

Look at this photograph pt. 2

Här kommer lite fler bilder från i måndags när jag red i Trean (en av sommarhagarna) ihop med Lamis på Zorro och Sofia på Kilroy! Vi red inget "seriöst" direkt utan lät bara hästarna och oss själva ha kul ihop. :)







Look at this photograph pt. 1







Too young to live a lie



Idag har jag flängt runt Norrtäljes baksida (Rimbo) bakom Sammy på hennes moppe, mycket roligt. Vi åkte ut till det stall där hennes två ponnyer går på sommarbete, och fixade lite med dem. Den ena är bara 2,5 år, så vi passade på att träna lite med henne! Hon heter Hnoss och var nästan helt ohanterad när Sammy köpte henne, har tidigare haft sadel på sig en gång. Idag testade vi att sadla henne igen och även longera henne lite med den, vilket gick superbra. Hon är verkligen en sjukt cool häst! Brydde sig inte det minsta.

Let's start over, it will be better


RSS 2.0